Fang + flors, magnífica connexió 🥰

Deixar fluir la ment també es pot fer amb les mans 🙌🏻

Nova tanda de tallers de @circuitsculturals a @terrisseriajcortiella pel proper dissabte 10 de juliol ⬇️

• Taller familiar de torn •
Dissabte, 10 de juliol
Dos horaris:
de 12 a 13 h o bé de 17.30 a 18.30 h
Adult + 1 infant: 40 euros
Inclou una peça utilitària de Terrisseria Cortiella de regal + dues peces cuites
Màxim: 2 parelles

• Taller express de torn •
Dissabte, 10 de juliol
Dos horaris: de 10 a 12 h o bé de 18.30 a 20.30 h
Preu per persona: 55 euros
Inclou una peça utilitària obsequi de Terrisseria J. Cortiella i dues peces de ceràmica cuites
Màxim: 4 persones

• Taller d’art floral •
Dissabte, 10 de juliol
Horari: de 18 a 20 h
Preu per persona: 40 euros
Inclou tot el material (plantes, eines, espráis i un gerro esmaltat del qual podeu escollir el color en fer la inscripció: blau, verd, groc o marró). Amb @annaforcadellgeira✨

  • 10% de descompte si ja has participat en alguna activitat de @circuitsculturals
  • info i reserves: hola@circuitsculturals.org i al mòbil 656 609 156
  • Si teniu una altra proposta d’horari, consulteu-nos!
  • Tots els tallers es fan seguint les recomanacions anti-covid 🙌🏻

circuitsculturals #experiènciescreatives #tallerdetorn #fang #artfloral #tallersCC

Tallers express i familiars

Aquest passat diumenge 6 de juny vam donar per tancada una nova edició de <<circuits culturals>>, en concret tallers de torn a la nostra terrisseria i visites guiades comentades. Totes les participants van poder gaudir d’una hora o dues (depenent del grup i tipus de taller) provant de fer peces al torn, embrutant-se les mans de fang i escoltant les indicacions del mestre artesà. Els petits/es de casa també es van apuntar a l’experiència i van aconseguir elaborar bols, que utilitzaran per posar els cereals, un cop cuits, segons ens comentaven.

Amb el preu s’inclou un petit detall gentilesa de Terrissa J. Cortiella i la pastisseria Xocolat (Ulldecona) juntament amb la possibilitat d’endur-se les quatre peces cuites i una d’elles, a més, envernissada. Què més es pot demanar? Ja estem esperant la pròxima! Seguiu les notícies a les nostres xarxes socials i obtindreu informació dels propers cursos, en breu es penjaran. Aprofiteu ara que arriba l’estiu per passar un matí  o una tarda visitant l’obrador o simplement gaudir de la meravellosa acció de pastar fang.

PROJECTE MANS

Des de Terrissa J. Cortiella estem molt il·lusionats per haver pogut formar part del projecte <<Mans>> organitzat pel restaurant l’Antic Molí. Es tracta d’una iniciativa que promou els productes autòctons i treballa només amb material de la zona, sense intermediaris . Cada artesà , ramader o pagès ha aportat el seu granet de sorra, en el nostre cas hem reelaborat una peça tradicional i l’hem adaptat per poder servir els plats del menú degustació del mes de maig. La peça és un cadup, que antigament es feia servir per extreure aigua de les sínies, més endavant per pescar polps i ara ens servirà de bol; l’hem obert d’un costat per poder introduir els aliments.   Desitgem que us agradi la transformació!

VISITES EDUCATIVES

El passat dimarts 18 de maig vam tenir l’agradable visita al nostre taller dels alumnes que cursen 3r de primària a l’escola Ferreries de Tortosa. La jornada va consistir en diverses parades per entendre el procés artesà d’una forma senzilla i amena; una primera explicació sobre d’on es treu l’argila i com passa a convertir-se en fang. Seguidament una demostració al torn de l’elaboració d’atuells tradicionals de mides diferents i els estris que es fan servir. Finalment van poder entrar al magatzem on estan situats els forns per coure les peces amb gas i van observar com queden els objectes un cop s’han assecat. Per acompanyar aquest fet se’ls va mostrar també l’antic forn de llenya, on antigament , quan no existien els combustibles actuals, es coïa amb rames seques. Va ser una experiència única, ja que cada infant va aportar el seu granet de sorra i la seva imaginació, d’alguna manera ens ajuden a continuar existint. GRÀCIES!!

SUBVENCIÓ

La Diputació de Tarragona ens ha concedit una subvenció (Terrissa J. Cortiella SCP), en el marc de la convocatòria que es va fer al 2020, destinada a microempreses i professionals autònoms pertanyents al sector cultural de la demarcació de Tarragona que van estar afectades per les circumstàncies econòmiques derivades de la crisi de la COVID 19.
Aquesta ajuda ens anirà molt bé en aquests moments tan complexos que estem vivint per culpa de la pandèmia.

OFERTES

Queden menys de deu dies per a les festes de Nadal, encara heu de fer compres d’última hora? Aquí a Terrissa Cortiella ho posem fàcil, tenim diverses ofertes a les quals no us podreu resistir!

10% de descompte en productes de decoració i cuina, que són els escollits generalment per fer regals , tals com: portaespelmes, làmpares, gerros, pots d’alls, estalvis, etcètera.

Per a més informació i comandes: 649363668 o al correu olgacortiella@gmail.com

PROPOSTES 2021

El pròxim any tindrà novetats, i és que no es podran fer activitats que se solien dur a terme a causa de les restriccions pel Covid-19. És per això que des de Terrisseria Cortiella hem engegat un projecte tenint en compte la dita: <<si Mahoma no va a la montanya, la montanya va a Mahoma>>..

Normalment a la temporada d’hivern oferiem demostració al torn a càrrec de l’únic terrisser en actiu a la comarca del Montsià i una visita guiada al Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera (Terracota). En l’actualitat, com hem d’evitar al màxim els desplaçaments i concentració massiva de persones, us proposem un projecte educatiu, cultural i novedós.

Es tracta d’una experiència que les escoles, instituts, qualsevol centre educatiu, pot contractar-la i es basa en: la posada en escena de com fer una peça de terrissa al torn (es traslladarà el material a l’aula on estiguin disposats els alumnes) , amb l’addició d’un dossier pedagògic en que es treballen conceptes bàsics d’atuells tradicionals, la història i en general es repassa el que han pogut aprendre durant la visita. Poden quedar-se amb el producte que més els agradi i, posteriorment, pintar-lo.

Si voleu més informació (tarifes, ofertes, etc) o esteu interessats , no dubteu en contactar amb nosaltres! Aprofitem per desitjar-vos una bona entrada d’any.

ÚLTIMES NOVETATS

Ja per finalitzar amb els lots de Nadal us presentem aquestos dos que són més especials, ja que inclouen la peça del cabàs, un atuell molt significatiu en les nostres terres. Representa i és un homenatge a tots els pagesos / es que treballen la terra i afavoreixen la producció dels arbres.

LOT nº 3. Inclou: cabasset, dues tasses de cafè amb els seus plats corresponents. PREU: 20€
LOT DE LUXE. Inclou: dos gots envernissats, cabàs de color a escollir entre groc, verd i marró i bol per als fruits secs. PREU: 30€

LOTS DE NADAL

Ja arriben les festes de Nadal, moment de celebracions i retrobaments amb familiars, amics, gent que no veiem des de fa temps (encara que enguany potser serà diferent) i també moment de regalar. Malgrat tot, si no saps amb què sorprendre el teu cercle més proper, tenim la solució! Hem preparat uns lots de terrissa molt originals.

LOT Nº1. Inclou: dues tasses de color (a escollir entre verd, groc i blau), una cassoleta, un estalvi i un bol mitjà. PREU: 36 €

LOT Nº 2. Inclou: ampoller, estalvi, sucrera i bol gran. PREU: 38 €

<<OPCIONAL>> : +2 tasses de color. PREU: 50,50 €

ÚLTIMA HORA

Degut a la nova normativa anti-covid hem de posposar els tallers previstos per aquest novembre. De totes maneres, qui estigui interessat que es posi en contacte per organitzar grups per a quan es pugui reemprendre l’activitat.