SUBVENCIÓ

La Diputació de Tarragona ens ha concedit una subvenció (Terrissa J. Cortiella SCP), en el marc de la convocatòria que es va fer al 2020, destinada a microempreses i professionals autònoms pertanyents al sector cultural de la demarcació de Tarragona que van estar afectades per les circumstàncies econòmiques derivades de la crisi de la COVID 19.
Aquesta ajuda ens anirà molt bé en aquests moments tan complexos que estem vivint per culpa de la pandèmia.

OFERTES

Queden menys de deu dies per a les festes de Nadal, encara heu de fer compres d’última hora? Aquí a Terrissa Cortiella ho posem fàcil, tenim diverses ofertes a les quals no us podreu resistir!

10% de descompte en productes de decoració i cuina, que són els escollits generalment per fer regals , tals com: portaespelmes, làmpares, gerros, pots d’alls, estalvis, etcètera.

Per a més informació i comandes: 649363668 o al correu olgacortiella@gmail.com

PROPOSTES 2021

El pròxim any tindrà novetats, i és que no es podran fer activitats que se solien dur a terme a causa de les restriccions pel Covid-19. És per això que des de Terrisseria Cortiella hem engegat un projecte tenint en compte la dita: <<si Mahoma no va a la montanya, la montanya va a Mahoma>>..

Normalment a la temporada d’hivern oferiem demostració al torn a càrrec de l’únic terrisser en actiu a la comarca del Montsià i una visita guiada al Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera (Terracota). En l’actualitat, com hem d’evitar al màxim els desplaçaments i concentració massiva de persones, us proposem un projecte educatiu, cultural i novedós.

Es tracta d’una experiència que les escoles, instituts, qualsevol centre educatiu, pot contractar-la i es basa en: la posada en escena de com fer una peça de terrissa al torn (es traslladarà el material a l’aula on estiguin disposats els alumnes) , amb l’addició d’un dossier pedagògic en que es treballen conceptes bàsics d’atuells tradicionals, la història i en general es repassa el que han pogut aprendre durant la visita. Poden quedar-se amb el producte que més els agradi i, posteriorment, pintar-lo.

Si voleu més informació (tarifes, ofertes, etc) o esteu interessats , no dubteu en contactar amb nosaltres! Aprofitem per desitjar-vos una bona entrada d’any.

ÚLTIMES NOVETATS

Ja per finalitzar amb els lots de Nadal us presentem aquestos dos que són més especials, ja que inclouen la peça del cabàs, un atuell molt significatiu en les nostres terres. Representa i és un homenatge a tots els pagesos / es que treballen la terra i afavoreixen la producció dels arbres.

LOT nº 3. Inclou: cabasset, dues tasses de cafè amb els seus plats corresponents. PREU: 20€
LOT DE LUXE. Inclou: dos gots envernissats, cabàs de color a escollir entre groc, verd i marró i bol per als fruits secs. PREU: 30€

LOTS DE NADAL

Ja arriben les festes de Nadal, moment de celebracions i retrobaments amb familiars, amics, gent que no veiem des de fa temps (encara que enguany potser serà diferent) i també moment de regalar. Malgrat tot, si no saps amb què sorprendre el teu cercle més proper, tenim la solució! Hem preparat uns lots de terrissa molt originals.

LOT Nº1. Inclou: dues tasses de color (a escollir entre verd, groc i blau), una cassoleta, un estalvi i un bol mitjà. PREU: 36 €

LOT Nº 2. Inclou: ampoller, estalvi, sucrera i bol gran. PREU: 38 €

<<OPCIONAL>> : +2 tasses de color. PREU: 50,50 €

ÚLTIMA HORA

Degut a la nova normativa anti-covid hem de posposar els tallers previstos per aquest novembre. De totes maneres, qui estigui interessat que es posi en contacte per organitzar grups per a quan es pugui reemprendre l’activitat.

Horaris dels cursos

Per fi ja tenim les hores exactes en què es portaran a terme els tallers;

TALLER FAMILIAR (diumenge 15 de novembre) dos horaris possibles: de 10 a 11 / 11 a 12. Preu: adult + infant 40€, adult + 2 infants 45€. Inclou dues peces utilitàries de Terrissa Cortiella i dues peces cuites.

NOVETAT: taller exprés (diumenge 15 de novembre) de 12 a 14 h. Preu: 55 € per persona. Inclou una peça utilitària obsequi de Terrissa Cortiella i dues peces cuites.

TALLER D’INICIACIÓ AL TORN (diumenge 22 de novembre) de 10 a 14 h. Preu: 75 € per persona. Inclou coffee-break, una peça utilitària de Terrissa Cortiella i dues peces de terrissa cuites.

Per a més informació i reserves: hola@circuitsculturals.org i al mòbil 656 609 156

NOUS CURSOS

Atenció!! Per a tot aquell que estigui interessat s’estan organitzant nous tallers de torn per a diumenge 15 i 22 de novembre. Comptaran amb noves propostes com per exemple un intensiu de 2 hores al matí per a adults.

Anima’t i participa

CONTACTE: 656 609 156

CIRCUITS CULTURALS

El passat dissabte 10 d’octubre de 2020 a la Terrissa Cortiella es van portar a terme experiències relacionades amb el fang durant tot el dia. Estaven incloses dintre la proposta de Elvira i Laura, creadores de Circuits Culturals. El matí va ser destinat a un curs de torn per a nens/es on les mares també ho van voler provar. A la tarda, curs d’iniciació al torn per a un grup de cinc persones amb durada de quatre hores i coffebreak inclòs. Van poder gaudir dels ensenyaments del mestre artesà i tingueren una peça regal per endur-se de record. Esperem que es pugui repetir ben aviat!!!!

Una de les mares provant de fer un gerro
Visita guiada al forn de llenya antic

V Trobada de Poesia i Terrissa

El proper dissabte 15 de juny de 2019, a les 20’00 h, a l’obrador de terrissa (C. La Creu n.70 de la Galera) de Joan Cortiella, únic terrisser en actiu a la Galera i a la comarca del Montsià, tindrà lloc la V Trobada de poesia i terrissa, organitzada per l’editorial: Godall edicions iel Mestre Artesà terrisser Joan Cortiella amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Galera a través del Museu Terracota.

Godall Edicions és una editorial independent que té per objecte “publicar els llibres que ens agradaria llegir i que no trobem al mercat.” El nom de Godall és el de la població del Montsià a la qual l’editorial està emocionalment lligada i per això l’emblema és una olivera, “arbre mil·lenari que creix amb paciència i tossuderia a les terres que envolten la població i del qual, després d’una acurada elaboració, s’obté un oli de molta qualitat”. Així, a Godall Edicions anem a poc a poc perquè creiem en les virtuts de la feina artesanal. El 2014 vam inaugurar un segell de poesia anomenat “Cadup”. (Informació extreta del web de Godall edicions).

Sota el lema “Més llibres, més lliures” Godall edicions va fent-se camí en aquest món tan complex, i, alhora apassionant que és la literatura.

El cadup és la peça que dona nom a la col·lecció de poesia de Godall edicions, i, alhora, és la peça que tradicionalment es fabricava a milers a l’obrador del Cortiella quan a les Terres de l’Ebre estaven en ple auge les sènies. Tot i que les sènies han desaparegut i que aquesta peça ha perdut el seu ús, Joan Cortiella en continua elaborant com moltes altres peces tradicionals: cànter, marraixa, setrill, ribella, cànter de carreter, etc.  Joan representa la perdurabilitat del llegat cultural i històric que li han transmès des de fa tres-cents anys.

Una vegada més en el marc incomparable de l’obrador del terrisser Joan Cortiella, espai on s’hi està treballant de manera ininterrompuda des del segle XVIII, que conserva l’antic forn de llenya, i, on sembla que el temps transcorre més espai. Ben a la vora d’aquest forn, els poetes: Ernesto Hernández Busto, Mohamad Bitari, Emilia Conejo, Rafael Haro, Jordi Mas, Mònica Miró Vinaixa i Abraham Mohino, ens delectaran amb la lectura i interpretació de diverses poesies amenitzat pel so del torn del Mestre Artesà Terrisser Joan Cortiella, que per a l’ocasió elaborarà diferents peces de terrissa.

En aquesta edició hi haurà la col·laboració musical de Rainer Seiferth i “micro obert”, és a dir, després del recital dels poetes, qui vulgui podrà sortir a recitar les seves pròpies poesies o les d’un altre.